Wiosennie w kuchni szkolnej

Mimo, że pogoda nas nie rozpieszcza i jeszcze nie możemy mówić o pięknej i ciepłej wiośnie, uczniowie w ramach projektu „Szkolny kuchcik” postanowili ją zachęcić do zmian. Jak co wtorek, także 28 marca klasy 7/8A SPU, 2A PP i 2C PP o godzinie 10.10 spotkali się w kuchni. Tematem przewodnim była wiosna i kolor zielony. Składniki, z których miały powstać potrawy głównie były koloru zielonego. Efektem trzygodzinnej pracy była zupa z zielonego groszku, a także zielone babeczki z kremem. Uczniowie z niedowierzeniem patrzyli i smakowali zielonych potraw jednogłośnie twierdząc „Ale to jest dobre”.

Wiosno – mamy nadzieję, że Cię odpowiednio zachęciliśmy, abyś przyszła do nas w cieplejszej wersji.

Projekt „Szkolny kuchcik” realizowany jest dzięki sprzętowi zakupionemu w ramach Laboratorium Przyszłości.

Iwona Konieczna